Μια βαθιά κατάδυση στο αρχείο

Μια βαθιά κατάδυση στο αρχείο

6 Januar 2023 0 Von admin

Ο Albert Kahn Associates εξορύσσει πρωτότυπα σχέδια για την αποκατάσταση του ιστορικού Ford House.

Του Jeff Link

1929 σχέδιο του Edsel and Eleanor Ford House
Η ομάδα σχεδιασμού συμβουλεύτηκε τα αρχικά σχέδια του Jens Jensen για την αποκατάσταση, συμπεριλαμβανομένου αυτού του σχεδίου του 1929 για την πισίνα και τη λιμνοθάλασσα. FOE31 Jens Jensen Drawings and Papers, Bentley Historical Library, University of Michigan.

Η αποκατάσταση της έκτασης 87 στρεμμάτων του Edsel and Eleanor Ford House στο Grosse Pointe Shores του Μίσιγκαν, μπορεί να είναι από τις πιο πιστές ιστορικά αναδημιουργίες του έργου των Jens Jensen και Albert Kahn μέχρι σήμερα. Συνδυασμένο από τα αυθεντικά σχέδια του Jensen, λεπτομερή ημερολόγια κατασκευής, αρχειακές φωτογραφίες και ψηφιοποιημένους κυλίνδρους φιλμ, το ανακαινισμένο τοπίο λίγο έξω από το Ντιτρόιτ διαθέτει μια πισίνα σε σχήμα κοχυλιού 185.000 γαλονιών, μια λιμνοθάλασσα, ένα λιβάδι και έναν κήπο με τριαντάφυλλα σε σχήμα τροχού. .

«Η αρχική ιδέα ήταν να θυμίζει μια τρύπα κολύμβησης «πάνω βόρεια» στη μέση του δάσους», εξηγεί ο Karl Koto, διευθυντής τοπίων και project manager στο Ford House, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που κατέχει και διατηρεί το ακίνητο. Το 2018, αντιμέτωπο με την αυξανόμενη επισκεψιμότητα και την υποβάθμιση της πισίνας, το διοικητικό συμβούλιο του Ford House ανέθεσε Συνεργάτες Albert Kahn να οδηγήσει σε πλήρη αποκατάσταση. Οι ανακαινισμένοι χώροι άνοιξαν για το κοινό τον Αύγουστο του 2022.

Επίκαιρη άποψη μιας φυσικής πισίνας
Μια σάρωση σημείου-σύννεφου της πισίνας στην υπάρχουσα κατάστασή της συγκρίθηκε με αρχειακές εικόνες. Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του Albert Kahn Associates.

Το έργο συνδυάζει τις ικανότητες του σύγχρονου λογισμικού με τις γνώσεις που περιέχονται στα πρωτότυπα έγγραφα. Το σχέδιο για την πισίνα, που σαρώθηκε με λέιζερ από ένα πρωτότυπο σχέδιο καταστήματος και ανακατασκευάστηκε ψηφιακά σε AutoCAD, Revit και SketchUp, συγκρίθηκε με αρχειακές οικογενειακές φωτογραφίες για να αναπαραχθούν ιστορικές συνθήκες, λέει ο Stephen White, ASLA, διευθυντής στο Συνεργάτες Albert Kahn.

Για να προσδιοριστούν οι ακριβείς διαστάσεις των αρχικών επιστρώσεων της πισίνας, 600 πέτρες αντιστάθμισης και χωραφιού βάρους έως και 100 λίβρες η καθεμία προέρχονται από το ίδιο λατομείο ψαμμίτη με τα πρωτότυπα και κόπηκαν σε τραπεζοειδή σχήματα χρησιμοποιώντας μηχανήματα υπολογιστών αριθμητικού ελέγχου. Τρία μολύβδινα γαργκόιλ παλαιώθηκαν τεχνητά με μουριωμένο οξύ για να δημιουργήσουν μια πατιναρισμένη επιφάνεια και ο Βέλγος σχεδιαστής Mikel Tube δημιούργησε ξανά ένα σχέδιο σανίδας κατάδυσης του 1936 από τον AG Spalding χρησιμοποιώντας τέσσερα κομμάτια έλατου Douglas.

Μια ανάλυση ενός τμηματικού σχεδίου πισίνας μήκους επτά ποδιών, σκιαγραφημένου σε λινό, ακολουθούμενο από δειγματοληψία πυρήνα από σκυρόδεμα, αποκάλυψε ότι μια πράσινη μεμβράνη στην επιφάνεια του νερού δεν προκλήθηκε από φθορά σκυροδέματος όπως υποψιαζόταν. Το φταίξιμο ήταν μια διαβρωμένη γραμμή παροχής από χυτοσίδηρο που ήταν θαμμένη κάτω από την επιφάνεια μαρκίτη της πισίνας μέσα σε ένα δίκτυο σωληνώσεων, αρμών διαστολής και μπρούτζινου ανεμιστήρες ψεκασμού που, μαζί, τροφοδοτούν με νερό την πισίνα.

Ένα μπρούτζινο τηγάνι και πέτρινος τοίχος χωρίζουν την πισίνα από τη λιμνοθάλασσα.
Στο υδάτινο στοιχείο που σχεδίασε ο Jens Jensen, ένα μπρούτζινο τηγάνι και ένας πέτρινος τοίχος χωρίζουν την πισίνα από τη λιμνοθάλασσα. Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του Ford House.

Απαιτήθηκαν και άλλες αλλαγές για να πληρούνται οι σημερινοί οικοδομικοί κώδικες και τα περιβαλλοντικά πρότυπα. Ένα νέο σύστημα άρδευσης με φιλτράρισμα υπεριώδους διασφαλίζει ότι το χλωριωμένο νερό δεν ρέει πλέον από την πισίνα στη λίμνη και οι άκρες ψαμμίτη κοντά στην ακτογραμμή ξαναχτίστηκαν για να αποτρέψουν τη διάβρωση. Η αμερικανική φτελιά, που χρησιμοποιήθηκε εκτενώς από τον Jensen στο αρχικό σχέδιο, επαναφυτεύτηκε μόνο εκεί που κρίθηκε κρίσιμη λόγω της νόσου της ολλανδικής φτελιάς.

Πάνω απ ‘όλα, λέει ο Koto, ο σχεδιασμός προσπαθεί να εξισορροπήσει τις ανάγκες μιας δημοφιλούς δημόσιας εξυπηρέτησης με αυτές ενός ιστορικού ιδιωτικού κτήματος. «Το ακίνητο σχεδιάστηκε για μια μόνο οικογένεια. Και ο Jensen ήθελε οι άνθρωποι να περπατήσουν μέσα από το ενιαίο αρχείο τοπίου», λέει. «Σήμερα, έχουμε εκδηλώσεις όπου θα έχουμε 5.000 άτομα στο γήπεδο. Οπότε τονίζουμε πραγματικά το τοπίο με τρόπους για τους οποίους δεν έχει σχεδιαστεί».